Tuesday, 10 January 2017

INILAH AKIBATNYA BILA PEMIMPIN TIDAK LAGI DIHORMATI RAKYAT


Sepanjang hari ini semua orang bercakap mengenai Mohd Faiz Subri yang berjaya mencipta sejarah negara dengan memenangi Anugerah Puskas FIFA 2016 di Zurich, Switzerland.

Rembatan menakjubkan pemain bolasepak Pulau Pinang itu telah diundi sebagai jaringan terbaik dunia sepanjang tahun lalu di arena bolasepak profesional.

Namun, sementara kejayaan Mohd Faiz itu begitu diraikan oleh seluruh rakyat, kaitannya dengan suasana politik semasa dan Najib Razak nyata tidak dapat dielakkan.

Di media sosial, menatap semua yang dipaparkan itu membuatkan kita senyum-senyum sendirian dan lantas menyedarkan bahawa dalam kehidupan ini adalah penting untuk sentiasa berbuat baik, jujur dan tidak melakukan onar yang keterlaluan.

Jika onar itu keterlaluan, ia sentiasa melekat dalam ingatan dan tidak mudah untuk rakyat melupakan, apalagi memaafkannya.

Berikut antara luahan yang menarik itu:

1 - Rakyat Malaysia yang telah mengharumkan nama Malaysia di Pentas Dunia:-

1. Mohd Faiz Subri - Bolasepak.
2. Harith Iskandar - Lawak/Komedi.
3. Mohd Redzuan Mohd Puzi - 100m Paralimpik.
4. Khairul Idham Pawi - Lumba Motorsikal.
5. MO1 - 1MDB!

2 - Latihan yang banyak diperlukan untuk MEREMBAT BOLA supaya ia MELENCONG.

Tetapi...

Tak perlu latihan yang banyak untuk MEREMBAT DUIT dan kemudian pergi MELANCONG!

3 - 
Kenapa tiada Perdana Menteri sebelum ini yang diperlakukan sebegini rupa oleh rakyat Malaysia? 

Fikir-fikirkanlah!! (SH 10/01/2017).

78 comments:

  1. Skrg buat muka seposen...ade hati nak bagi nasihat kat orang bawahan..ptui. berlakon alim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta penjawat awam jangan ambil hak rakyat. Dia ambik berbilon2 tak sedar. Sama seperti pencuri nasihat anak supaya jangan mencuri.

      Delete
    2. yakin sangat ke ambil berbillion atau yang bercakap lembu2 yang diajar buat fitnah2 jijik..buktinya apa yang kau kutip..bongok nya..

      Delete
    3. Justru anda lah yang bonggok,, seluruh antero dunia dah pun tahu pekong Najib Bin MO1 kecuali manusia yang Allah Ta'ala sengaja bonggok kan...!!

      Delete
    4. 00.47 apa ko bengap sangat.......ko tak reti baca media singapore dalam bahasa omputih ke???

      Dalam Singapore court case orang2 terlibat dengan pengalihan duit 1mdb tu mengaku terima upah bermilion milion.......apa ko tak tanya diri ko......dalam banyak2 syarikat di dunia ni pehal pulak nama 1MDB yg berkait dalam prosiding mahkamah di singapore tu????

      Mahkamah singapore fitnah syarikat Malaysia ke?? Apa Singapore nak buat kerja bodoh ke terang2 nak fitnah Malaysia tanpa bukti???

      Biol...!!!

      Delete
    5. Woi penjilat mo1 00.47

      Pasal m01 semua dah tahu dah...ni pasal duit juta2 masuk akaun PERIBADI rosma tu kau nak abaikan camtu je ke? Dari mana duit itu? Sedekah? Dermasiswa?

      Dasar penjilat bangang! Asyik2 cakap fitnah..setakat nafi je la..bukti dan tindakan semua takde...siap dirahsiakan lagi ada la..eh..ni hari rabu dah ni..

      Delete
    6. 00.47 anak haram, vodo bin vangkai punya anak haram; nie bukan pitnah...nie bukan cubaan ini mmg betul..ko tu anak haram

      Delete
    7. buduhnya 00.47. masih duduk dalam tempurung ke. inilah akibatnya kurang membaca dan kurang ilmu. melayu miskin ilmu

      Delete
    8. Jika duduk bawah tempurung ada sdikit ok lagi, tapi yg jenis duduk dalam tanah memang begitu..

      Delete
  2. Budin,

    Open topic kes KSU yg hangat diperkatakan sekarang.

    ReplyDelete
  3. Krn nk pertahankan kaki rembat Si bijan al pondani bersama wanita pertamanya smah ketoti al badaki ,aparat gomen spt SPRM Dan AG office hilang kredibiliti di mata masyarakat. Lobai nk pertahan pasangan pertama mula lah kuar fatwa Dan ayat2 Allah yg di jaja kununnya mereka di pihak benar. Klu btul mereka terembat duit pun, bkn utk mereka.. Tp untuk melayu... Mereka buat semua tu demi melayu... Anda boleh nilai kan INI lah doktrin Dan idealogi yg cybertrooper umno nk Kita beriman...kpd mereka anjing2 tahap retard..lobai2 kata fuck u retard kapir harbi..level ko mmg kena fuck je, krn hati dh hitam krn byk Sgt makan benda haram..jika byk mkn haram..maka dh jd haram..klu bersentuh mau kena samak mcm kena babi Dan anjing.. Ko jgn marah, krn itu lobai yg cakap dlm amanatnya..mu faham molek2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hinanya hati kau hitam dah terubat lagi..eloklah pergi rawatan di hospital gila..

      Delete
    2. Eh stupid sepatutnya kau yang wajib diberi rawatan di hospital gila sebab tak dapat mem bezakan yang bathil......!!
      Really stupid punya mentality....!!!
      Seluruh dunia bersalah kecuali MO1 kesayangan kau yang benar dan suci....!!!! Bodoh punya melayu

      Delete
    3. Anon 0051,

      Org yg matanya rabun dek habuk dedak macam kau memang nampak org lain yg tak betul

      Kuman seberang laut buat2 nampak

      Badak joli katak depan mata sampai mati pun kau purak2 tak nampak

      Delete
    4. 00.51 dah kena hempap dengan badak......tu yg jadi sewel tu. Apa kebenda kalo negara asing buat siasatan berkait dengan 1mdb?? Apa ko pikir dia orang main2 ke?
      Baik ko yg buat rawatan kat hospital gila......jangan besok asal tengok orang jer ko ingat badak.

      Delete
  4. Rasanya mamat tu...dan kalau org kebanyakkan dah lama dah kena rembat kat tepi jalan. Siul beb..rompak harta negara...jual harta negara...meninggalkan kesan yg perit pada rakyat kini dan aksn datang.


    ReplyDelete
  5. MO1 sudah tidak bolehi dikira pemimpin. Pemusnah ada lah title yang tepat untok beliau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MO1 dah busuk seluruh dunia.lebih busuk dari bangkai.hanya pengampu yang
      sanggup hidu bau busuk
      MO1.

      Delete
  6. JingJilatJuboJibbyJahanam tak keluar lg. Mungkin tgh kna briefing dulu skrg. Saksikan MO basi nnt, masok komen- letak space byk2, off topic cut paste, ramalan ekor etc. bukan ada quality hujah pun.
    Mereka tahu mereka pertahankan mungkar, cuma mereka kumpulan jahiliah yg tergamak bagi keluarga makan dedak taik low.
    Puak lobai PiS juga akn masok sekali sekala, sebab mereka gemar makan lendir najis 1mDB.
    Sebagai rakyat yg dizalimi, kita sah berhak terus memohon Laknat dari Allah segera kpd usaha JingJilatJuboJibbyJahanam. Aamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bala dan laknat itu untuk orang2 yang suka menebar fitnah..menghina ulamak2 yang tak setaraf dengan puak2 belaan dapigs..hanya berkokok hari2 semoga pakatan kau dihancur leburkan..insyaAllah..

      Delete
    2. Ulama Muktabarin kami hormat dan sanjung namun ulama fulus sorry tak ada tempat dihati kami.....!!!

      Delete
    3. 0055 pala utoh, kalu lobai selimut bathil suka gua la mau balun. Kalau ko lain, bunyi kentut mcm arab ko dah ingat itu bunyi isyarat pintu syurga dibuka. Tahap kefahaman Islam ko sgt boleh disyaki. Otam ko dipenuhi tahi low sehingga ko buang anugerah akal yg Allah kurniakan. Aku kesian ko 0055.

      Delete
    4. Anon 2,37,hehehe...pagi2 lagi kau dah buat perut aku senak asyik ketawa dgn komen kau.

      Delete
  7. Anon 00.47....kau ni manusia ke apa hah??....kalau kamu manusia tentu kamu faham yang duit 2.6 billion dan duit SRC 42 juta yang masuk keakaun Najib tu bukan tuduhan tetapi pengakuan Najib sendiri,cuma yamg Najib tak mengaku siapa yang tolong masukkan!!.....bangang sungguh kamu walau pun telah berjuta kali diterangkan....dasar bengong nak mampus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila duit masuk akaun boleh pulak kata tak tau ada duit masuk akaun.

      Lawak badut sarkislah woiii.....

      Delete
    2. Dah la mengaku tak tahu duit tu sape punya...dirembatnya pulak duit tu pegi enjoy dengan family dia..tapi masih jugak guna harta kerajaan pegi enjoy tu..wtf

      Pencacai2 angkat taik mo1 yg tak reti2 tu...baik korang pegi mampos je la.

      Delete
  8. Setiap hari sepanjang 2 tahun sebelum PRU14 semua aktiviti, lauk, shopping complex, binatang ternakan, kuih, hobi, laundry machine, restaurant, kafe, alat pertanian, barang dapur, tekstil dan semua benda alah perlu dijenamakan dengan nama komersial sialan MO1 1MDB. Jangan izin SPRM dan PDRM ganti kepada perasuah dan penyamun yang lain tahapnya ikan bilis. Tangkap MO1.

    ReplyDelete
  9. Udah-udah ler tu korang. US pun dah gugur dakwaan 1MDB sebabnya dakwaan tu mengarut sahaja. Tak rasa berdosakah kalian siang malam memfitnah DSN? Kubur kata mari. Hidup ni tak lama. Bawa bertaubatlah kalian drp memfitnah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Us gugurkan dakwaan?

      Ni spin tahap apa ni?

      Kalau dah mabuk todi dek duit dedak toksah nyebok kat sini

      Delete
    2. Tak ada maknanya
      USA dah gugurkan dakwaan,, kau ni buat kelakar ke?? Jangan cakap rubbish boleh tak,,jika demikian kenapa MO1 kesayangan kau hingga hari ini tak saman lagi??

      Delete
    3. Tiga tanda seorang dedakian nak sampai ajal
      Baca WSJ atau SR dan tak reti BI sepatah pon
      Memuja muji Rosmah dan hobi bershopping di Kedai Low Class Australia
      Mengharap DOJ gugur saman sivil ke atas harta curi MO1 dan Cina kesayangan Umno JHO Low.

      Delete
    4. US gugur dakwaan ke atau mak ko yg keguguran??

      Delete
    5. 120, ko patut sekurang2 nya kesian kat emak ko. Kesian dia sebab dpt ko yg tak pandai pakai otak, tapi berlagak pandai. Sudah2 la , jgn terus siksa emak ko 120, buta mata luas sikit, dengar teliti sikit,hidu sikit pekong lendir taik low tu. keluar dari tempurong tu, ko bingai kalau terus percaya media spt tv3 terlebih suku tu. beranikan diri bertanya dan iqra seluas mungkin. Aku kesian ko ni.

      Delete
    6. Kenapalah umno hantar 'lembu bodoh 01:20' kesini....takda org lain yg cerdik kah untuk bercakap....kesian....'Yang bodoh' tak tahu apa apa menjadi korban, 'Yang cerdik' bersembunyi diri.
      Nasib badan....si bodoh spt 'Sahabat/unknown' ditugas barisan hadapan, nak menembak pun tak pandai saperti 'prevet lapuk'.
      Dunia ini bukan milik orang bodoh yang tak tahu apa apa.

      Delete
  10. Memang MO1 dan 1mdb sudah terkenal seluruh dunia. Pemimpin negara lain telah menggunakan contoh tersebut dalam ucapan dan artikel resmi di pelbagai forum dan mesyuarat

    ReplyDelete
  11. Nampak sangat pro najib kehabisan idea dan tenaga nak defend najib.

    Keputusan kes2 mahkamah di singapura banyak memberi impak pada macai macai ini. Mereka tahu each day ahead, the cats are let off from the bags.

    Now konon DoJ drop the civil suit. All is needed is actual proceedings in US court. Attempts by jho low and family to further delay the case was blocked. Again time is of essence here.

    MO1 is not 1MDB but PENCURI. That makes malaysia famous in the ibternational arena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada 1 orang lagi bro yang masih mencuba,mati-mati dia ckp najib suci bersih.Dia nak orang percaya yang hitam tu putih.

      Delete
  12. Adakah anda telah terminum air kencing lobai hadi bercampur dedak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape pulo kono mengono ngan tghh ni?

      Dah banyak sangat beribadat untuk di berikan org pahala free dari hang...?

      Delete
    2. Beribadah nk dpt pahala,kumpul byk2 leh dpt masuk syurga ye..rembat duit lps tu g mekah beribadah dpt pahala byk2..nnti ko pikul la pahala ko banyak2.. Faham molek2 tu.

      Delete
    3. Sokong lobai hadi...
      Dapat tiket masok sorga...

      Delete
    4. Che Azemin, kamu kena pi belajar kitab banyak lagi dg berlainan guru. Kesian kau...

      Delete
  13. Orang lain penghormatan diberi atas jasa yg dilakukan, tapi mo1 penghormatan dibeli untuk cover songlap yg dilakukan..cash is king maa..

    ReplyDelete
  14. saya cabar mana macai2 najib buat lapuran polis dan lapur kepada SPRM yang Mahathir korap. Tolonglah lapor sekarang keraNA MAHATHIR MASIH HIDUP DAN BOLEH BERI KETERANGAN DALAM MAHKAMAH....

    Jika dalam masa satu bulan ini tiada yang berani....sah mereka dah memfitnah mahathir. Seperti najib pencuri, no one trust him anymore. Buat macai if you do not report you are all liars and o ly good at slandering people.

    Jangan jadi mufti, tutup mata, sumbat telinga, tutup mulut pada kemungkaran yang nyata

    ReplyDelete
    Replies
    1. “There is beauty in truth, even if it's painful. Those who lie, twist life so that it looks tasty to the lazy, brilliant to the ignorant, and powerful to the weak. But lies only strengthen our defects. They don't teach anything, help anything, fix anything or cure anything. Nor do they develop one's character, one's mind, one's heart or one's soul.”
      ― José N. Harris

      Delete
  15. Sdra Shah,

    Apa kata sdra tulis artikel bertajuk

    "INILAH AKIBATNYA BILA SEBILANGAN MUFTI-MUFTI TIDAK LAGI DIHORMATI ORANG ISLAM DI MALAYSIA"

    Boleh tak???

    ReplyDelete
    Replies

    1. Setuju.

      APA kata kita sama2 ikut Jososf lge pergi gereja Ahad dengar apa 'Father' summons.

      Delete



    2. Dan ada contoh melayu yg menjadi hamba kpd DAP.



      Delete
    3. 10.36. .dan ada melayu jadi hamba umno tahap lembu

      Delete


    4. Menjadi hamba kpd sesama agama Dan bamgsa itu jihat

      Menjadi hamba kpd bangsa lain itu jahat & khianat.



      Delete
    5. Anon 11:04,,,,kamu ini rupa Pengikut Ajaran Sesat.
      Tunggul Kayu.

      Delete
  16. Puak2 cybertrooper berbayar umno bukannya intellect, mereka sekolah setakat tamat sekolah menengah je.Jauh level dia org dgn Kita. Mereka beriman dgn al pondani dan al ketoti wal badaki dpt sikit duit haram yg pasangan tu rembat. Tak banyak pun dapat,tp duit haram di makan akan jd darah daging. Kan nnti badan dh jd haram. Bila badan dh jd haram,klu dpt anak pun anak haram. Kata lobai klu bersentuh mau kena samak krn tahap nya dh sama mcm anjing Dan babi. Tu lobai yg kata.lg lobai bg amanat, puak2 mu yg amalkan assobiyyah Dan menyembah taghut al pondani Dan al ketoti wal badaki dh jatuh kapir..lbh buruk lg kapir harbi. Nampak tak hinanya mereka krn nk pertahankan pasangan pertama.lobai kata mu faham elok2 Dan lobai dia ijtihad dapat pahala kona Kiri kanan pun tuhan perkenankan krn lobai dpt label sedonia.. Maka akhirat tu enteng saja.kunci syurga lobai pegang. Jd pd pengikut lobai, sokong lobai ke parlimen Dan DUN dpt masuk syurga tp tunggu dulu lps mu mati. Pada lobai, dpt kerusi maka lobai dpt pitih, dpt pitih lobai boleh dpt tambahan gundik. Lobai boleh krn itu dh ijtihad.. Dapat pahala Dan syurga lobai di dunia krn lobai dh taraf lobai sedonia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape kono mengono ngan tghh,?

      MO1 yg hantam duit...

      Delete
    2. Jangan tuduh jebon smah ketot...
      Nanti lobai hadi almerengi minta 4 saksi...

      Delete
    3. Anon 10:14, duit haram 90j siapa sapu? Kenapa tak berani saman SR atau WSJ?
      Kamu ingat duit 90j boleh simpan dlm almari? Tak simpan dlm bank?,,,,,bila simpan dlm bank org tak tahu duit itu dari mana? Kamu ingat duit 90j bawa cash dlm guni?
      Jika ya pun nak menyokong perjuangan islam jangan kamu fikir org yg berserban besar lebih islam dari kamu. Org yg ada kelulusan agama lebih baik islamnya dari kamu.....fikir fikir lah....

      Delete
  17. Gegak gempita bijan al pondani melolong bahawa klu umno kalah Pru 14,maka semua institusi melayu akan dilelong oleh DAP..maka sekoyong maka meraung la juak2 melayu lagu menghunus keris kontot utk membantai puak2 DAP sebagai puak2 jahat sgt2..maka akan ada Padang jarak Padang terkukur lepas INI sama spt yg di buat oleh bapanya... Yo lah... Kita tengok je lah.. Sapa yg Kena...

    ReplyDelete
    Replies


    1. Kalau PAP boleh menghilang identiti melayu di Singapore tak mustahil DAP boleh berbuat sedemikian di Malaysia, kerana semua parti dlm palatan hanya 'yes sir' kpd than busat.


      Delete
    2. Bodoooo n sombonggh..

      DAP ttanding 70 kerusi dari 222 kerusi, kalu dia mng semua pun, tak kan DAP yg perintah..

      PANGLIMA ATM, MELAYU n majority askar, melayu... AGONG N RAJA2 SEMUA MELAYU... Tak kan dia org ni benarkan ..

      Hang ni mmg bodooo lgi vodoo n bodoooo... hasil asuhan nnayu umno 59 tahun yg tu yg nnayu mampus di bumi nnayu yg subor ini....

      Delete
    3. 10.10,

      Saudara,

      Anda contoh melayu yang tak ada ilmu
      Anda contoh melayu yang darah dikotori dedak
      Anda contoh melayu yang tak lulus matematik
      Anda contoh melayu yang tak baca perlembagaan
      Anda contoh melayu senantiasa disogok dengan auta
      Anda contoh melayu yang terima saja kepalsuan
      Anda contoh melayu yang masih tidur hadhari dan alam fantasi

      Sebaliknya

      Anda contoh melayu yang gagal melihat siapa dia china kafir makan babi dari negara china komunis

      Anda contoh melayu yang gagal menilai mission yang negara komunis china sedang dan akan buat di makaysia seperti di johor dan pembangunan KL.

      Anda contoh melayu yang gagal faham apa itu assets negara yang dijual pada negara china

      Anda contoh melayu yang gagal menilai agenda china komunis dengan memberi hutang pada najib untuk selamatnya

      Anda contoh melayu yang langsung tak terfikir apa akan terjadi pada kemerdekaan negara jika agenda negara china berjaya menutup mata pemimpin dan rakyat.

      Anda contoh melayu yang hanya memikir poket anda sekarang, kereta mewah dan rumah yang ada miliki, pergi haji dengan wsng curi 1mdb dan lain2 tanpa memikir masa depan anak bangsa, agama dan negara.....

      Wallahuaklam

      Delete




    4. Dan ada contoh melayu yg menjadi hamba kpd Dap



      Delete
    5. Anjing Dan babi haram Ingin menjual assobiyyah kemelayuan Dan agama thaghut bg melayu bersemangat Dan bertempik membela bijan al pondani Dan smah al ketoti wal badaki.. Kesian anjing Dan babi dedaki wal baghal.. Shoo shoo g jauh2..dh nk samak pulak hand phone ni

      Delete
    6. 10.39...dan ada contoh melayu perhambakan melayu gunakan agama, dan ugutan bersandarkan ketakutan tidak munasabah

      Delete

    7. Menjadi hamba kpd sesama agama itu jihat.

      Menjadi hamba kpd lain agama ITU jahat






      Delete
  18. Replies
    1. Serban besar bakul ayam..cerita pasal perjuangan islam..dapat 90j ..yang hitam nampak putih..

      Delete
    2. Hadam bebaik SR dah kato ttg rm90 juta itu adalah petcepsi atau anggapan... then kite nak ccaya atas anggapan?...

      Tak pernah SR kate pasti dengan money trail seperti MO1 tuuu...

      Udah2lah dok condemn sangat yg pakai serban.... nanti sunnah pula di condemn...

      Tak pasal pasal dapat dosa ...
      free... harap muhasabah diri, jangan ikut emosi...

      Delete
    3. Yo lah,ese balik Ngaji sifat 20 balik, dr syariat tuju tarikat,moga2 di buka kan hakikat dan seterusnya makrifat wujud nya yg maha mengetahui..illahi anta maksudi..

      Delete
    4. Saudara labu labi...pada saya puak2 ni masih terlihat hadirnya diri...bukan sebenar2 DIRI...kut tak pastinya terlihat Tiada Yang Nyata Selain Allah...

      Delete
  19. Ramai Lobai dah sonyap dan hayal,,,mulut dah ponoh dongan dodak,,,canno nk buko molot nok berkato kato

    ReplyDelete
  20. from hero 2 zero. (drpd pahlawan kpd hinawan)

    leaders think of d next generation.(pemimpin memikirkan generasi akan dtg)

    politician only think of d next election. (poitikus hanya memikirkan pilihan raya akan dtg)

    thieves/scamers always think of d next victim.(penyamum hanya memikirkan mangsa seterus nya)

    najib ??? dia dah jadi juru jual khazanah Negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak rahman, ese setuju bonar tu.

      Delete
    2. Pak Rahman....well-said Sir....

      Delete
  21. Hanya satu cara masaalah rakyat dapat diselesaikan. Rembat sampai gol.

    ReplyDelete
  22. Hanya satu cara masaalah rakyat dapat diselesaikan. Rembat sampai gol.

    ReplyDelete
  23. rebat la bukan rembat.

    ReplyDelete
  24. ahli politik malaysia ni tak payah nak cakap lagi lah...kebanyakkan semua kaki songlap...tak kira kementerian mana pun atau glc mana pun...asal saja ada rm...tak kira lah besar ke kecil...banyak ke sikit...janji rm..tak peduli hak siapa...letak jaga MARA....dia sapu...letak jaga felda...dia tibai...letak jaga risda...dia godam...letak jaga sukan ...dia balun...letak jaga pertanian...dia pulun...tak ada satu pun yang jujur dan amanah..bagi kepercayaan jaga negara...negara nak jual...pemimpin dan ahli politik dulu pun makan juga...gasak jugav..tibai juga...cumanya yang dulu ni...umpama seekor ayam lah...mereka cuma makan daging saja...hati..mempedal..tulang dapat jugalah rakyat rasa...pemimpin dan ahli politik sekarang ni...dalam seekor ayam tu...semua mereka sapu...kecuali kuku dan paruh ayam saja yang mereka tak sentuh...itu pun sebab kuku dan paruh ayam tu tak ada nilai rm...coba kalau ada...rakyat tak akan dapat melihat ayam lagi...mungkin akan pupus spesies ayam ni....susah kalau ahli politik lupa ALLAH ni...pada mereka air mata rakyat ni umpama air liur mereka saja...lagi banyak air mata mengalir lagi banyak air liur mereka meleleh...meleleh terliurkan peluang ...untung mereka tinggal di Malaysia ni...kalau beginilah perangai mereka tinggal dinegara lain...dah lama mereka ni dikafankan....WALLAHUAKLAM.

    ReplyDelete
  25. ARE YOU PLAYING FIFA ULTIMATE TEAM?
    Then you probably need MORE coins!
    Check out FUT Millionaire.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...