Wednesday, 4 January 2017

"GILA", "SEWEL", "BENGONG" ATAU....?


Sebenarnya saya amat jarang sekali membaca berita Utusan secara online. Dalam bentuk akhbar pula, yang sahnya sejak Najib Razak menjadi Perdana Menteri, saya tidak pernah lagi membeli akhbar berkenaan.

Di kedai pun, selalunya bertimbun-timbun tidak disentuh orang meskipun waktu sudah menjelang malam.

Tetapi kali ini, berita mengenai "pendedak" yang seorang ini hanya ada dalam Utusan dan Malay Mail online saja. Portal lain nampaknya tidak berminat lagi memberi ruang kepadanya.

Urutan beritanya begini...

Mula-mula dia mendedahkan kononnya sudah ada persetujuan antara Tun Mahathir Mohamad dengan Lim Kit Siang untuk melantik Mukhriz Mahathir sebagai Perdana Menteri jika Pakatan Harapan menang PRU 14 akan datang.

Kononnya, pertemuan dan perbincangan antara Tun Mahathir dengan Lim Kit Siang itu berlangsung pada 3 Disember lalu.

Kemudian Mukhriz menafikan perkara itu sambil mencabar orang yang membuat tuduhan itu agar mengemukakan bukti dan mendedahkan sumber maklumat yang diperolehinya.

Jika gagal, tegas Mukhriz, beliau tidak akan teragak-agak untuk mengemukakan saman kerana membuat fitnah dan tuduhan palsu terhadap dirinya.
Setelah dicabar, sepatutnya orang itu tidak berlengah-lengah lagi menunjukkan bukti bagi mengesahkan segala dakwaannya. Maklumlah, dakwaannya bukan perkara main-main.

Sebaliknya, orang tua itu tampil bersuara dengan meminta Mukhriz membuat akuan bersumpah bagi menafikan beliau mahu menjadi Perdana Menteri.

Dia juga menggesa Lim Kit Siang membuat akuan bersumpah yang sama bagi mengisytiharkan tidak pernah berhasrat untuk dilantik menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Yang dicabar dan diminta oleh Mukhriz kepada orang tua itu ialah agar mengemukakan bukti terhadap dakwaan yang dibuatnya, tetapi yang dilakukannya agar Mukhriz membuat akuan bersumpah pula.

Ibarat gula yang diminta, tetapi garam yang ditunjukkannya.

Mana bukti yang diminta oleh Mukhriz itu? Ada atau tidak ada?

Buat apa meminta Mukhriz membuat akuan bersumpah menafikan mahu menjadi Perdana Menteri?

Apa kena-mengena antara akuan bersumpah tidak mahu menjadi Perdana Menteri dengan dakwaan kononnya sudah ada persetujuan antara Tun Mahathir dengan Lim Kit Siang menafikan berhasrat mahu menjadi Perdana Menteri?

Membuat tuduhan kononnya Mukhriz sudah dipersetujui sebagai calon Perdana Menteri sangat jauh bezanya dengan hasrat yang tersimpan di dalam hati untuk menduduki kerusi Perdana Menteri.

Apa pulak salahnya jika menyimpan hasrat dalam hati untuk menjadi Perdana Menteri?

Zahid Hamidi, Hishammuddin Hussein dan Khairy Jamaluddin pun barangkali ada hasrat dalam hati masing-masing untuk menjadi Perdana Menteri juga. Ia bukanlah suatu kesalahan.

Jika ada seorang tua yang selalu bercakap berbolak-balik dan lain diminta, lain pula yang diberi, apa agaknya kita mahu kategorikannya?

"Sewel", "gila", "bengong", pendedak yang semata-mata hidupnya diatur oleh tauke dedak atau sudah sampai waktunya untuk banyak-banyak beribadah dan berada di atas sejadah?

Nampak seperti membuang sama, namun elok juga Mukhriz terus saja menyaman orang tua itu agar anak cucunya sendiri malu melihat datuk mereka yang semakin tua semakin mengarut jalan hidupnya. (SH 04/01/2017).

75 comments:

  1. Reformasi Taik Anjing4 January 2017 at 19:54

    Dia ni mmg pukimak,dah lah tk boleh ckp melayu,tugasnya kini kipas teloq najib, fucccckkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ni boleh bekawan dengan lobai hadi kaki putar

      Delete
    2. Woi celaka, tak malu ke guna nickname orang lain? 'REFORMASI' yang kamu tulis tu pun berpunca dari anwar ibrahim yang kini cuba dijilat oleh mahathir dan gerombolannya.

      Dulu hari-hari teriak 'REFORMASI' nak jatuhkan mahathir, hari ini bersekongkol dengan mahathir kerana nakkan kuasa. Memang jeritan 'REFORMASI' dulu bertaraf taik anjing je. Lebih-lebih yang kuat menyalak banyak berada dalam kem Pakatan Huruhara (PH) tu.

      Delete
    3. Reformasi Taik Anjing4 January 2017 at 21:33

      Kakahkahkahkah jadah ni sampai sini rupanya, pi mampos lu

      Delete
    4. Woi celaka, tak malu ke guna nickname orang lain? 'REFORMASI' yang kamu tulis tu pun berpunca dari anwar ibrahim yang kini cuba dijilat oleh mahathir dan gerombolannya.

      Dulu hari-hari teriak 'REFORMASI' nak jatuhkan mahathir, hari ini bersekongkol dengan mahathir kerana nakkan kuasa. Memang jeritan 'REFORMASI' dulu bertaraf taik anjing je. Lebih-lebih yang kuat menyalak banyak berada dalam kem Pakatan Huruhara (PH) tu.

      Delete
    5. Setakat tu je level IQ ko yg paham maksud reformasi?

      Delete
    6. Orang tua kutuk ni,,senang saja ceritanya,,berikan satu penampar di muka nya langsung nyayuk punya supaya tak cakap merepek-meraban lagi........!!

      Delete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    8. Bukan nyanyok ler tapi mampus terus

      Delete
  2. Salam tuan budin, ungku aziz ni nak glamer aje la saya ingat..bak selalu kata tajul tu..asyik2 nak alih tiang gol..lain ditanya, lain yg dibuat..dah biol kot org tua ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembetulan, tunku bukan ungku

      Delete
    2. Reformasi Taik Anjing4 January 2017 at 20:05

      MUAHAHAHAHAHAHA..KAHKAHKAHKAHKA

      Delete
    3. Woi celaka, tak malu ke guna nickname orang lain? 'REFORMASI' yang kamu tulis tu pun berpunca dari anwar ibrahim yang kini cuba dijilat oleh mahathir dan gerombolannya.

      Dulu hari-hari teriak 'REFORMASI' nak jatuhkan mahathir, hari ini bersekongkol dengan mahathir kerana nakkan kuasa. Memang jeritan 'REFORMASI' dulu bertaraf taik anjing je. Lebih-lebih yang kuat menyalak banyak berada dalam kem Pakatan Huruhara (PH) tu.

      Delete
    4. Woi 2109 berambus kau dari blog ini sebelum di panggil binatang.
      Dulu dulu tak habis habis dulu. Sekarang ada yang lebih teruk bangang. Tengok sekarang bahlol. Oh sorry ya. Mesti kau seekor yang buta.

      Delete
    5. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  3. Bagi aku tak salah pun kalau Mukhriz nak jd PM. Sbb dia org melayu dan islam. Lbh bagus drpd LKS yg nak jd PM. Lagi bagus Mukhriz drpd Najib sendiri.

    Kalau Tunku Aziz ni kata LKS yg dipilih jd PM, aku pun akan tentang habis habisan. Sbb dia musyrik.

    Baik tak pyh layan Tuku Aziz ni sbb dia nak dihargai takut dilupakan sbb itu bw isu takda kualiti akan naikkan balik stim dia. Korang pulok layan, syiokla dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerabat diraja kedah apa mcm tu. Setiap kali muncul kat tv sama saja baju dan seluar yg dia pakai. Tak pernah berganti pun.

      Woiii minta brim lah kat najib. Pi beli baju dan seluar baru.

      Delete
  4. Tungku dapur tu bukan sekadar gila, sewel atau bengong malah dah pun menapause tahap gaban. Nafsu tinggi tapi tenaga hancus..cuma nak tunjuk macho. Hah..tungku dapur tahi kucing taraf dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tungku tu lah yg pernahjadi tokong buddha dalam dap dulu. Bila tak ada orang nak sembah dia terus merajuk keluar dan marah2 tak tentu pasal.

      Delete
  5. Bengong punya statement,,tahap sinel dimentia

    ReplyDelete
  6. Ada seorang senior Malaysia
    Seorang veteran DAP, tapi dah keluar
    Bijak membuat segala propaganda
    Putar belit persisnya ular

    Walau Melayu, Inggerisnya banyak
    Dulu melawan kerajaan dihenyak
    Orang kuat DAP, dia pun layak
    Tiba2 berubah bangkang dah taknak

    Hari ini kuat mengangkat
    Kepada jibby menunjuk taat
    Manalah tahu kok dapat pangkat
    Ketanah suci turut berangkat

    Pada Mahathir dia mengutuk
    Dalam menggigil terbatuk batuk
    Jika rasa dirinya elok
    Apa jasanya kita nak tengok

    Jika dibuat satu bandingan
    Si tua ini jauh ketinggalan
    Dipasar malam orang tak hairan
    Tun dikerumun payah nak jalan

    Tak kira tua atau pun muda
    Rakyat memandang kepada jasa
    Tun Mahathir masyur disanjung dunia
    Tunku ini ditanya ' awak siapa'?






    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa si tua bahlol ni?

      Delete
    2. Terbaik dari Fan Tun.

      Keep it up bro..

      Delete
    3. diambil dari blog PakDin.my

      Ini telah dihantar kepada saya oleh seseorang dan jika ia adalah benar maka ini adalah pembohongan besar yang dilakukan oleh Mahathir!

      “Keluarga Mahathir ada kepentingan dan penglibatan dalam 488 buah syarikat di Malaysia sahaja.

      Nama : Mahathir Mohamad
      No.IC :251220-02-5XXX
      Alamat : Jalan Kuda Emas The Mines Resort City 43300 Seri Kembangan

      MAKLUMAT PENGLIBATAN SYARIKAT:
      1 1038197-W Menamah Langkawi Cheese Sdn Bhd
      2 623177-A Proton Holdings Berhad
      3 888623-H Euroala Industries Sdn Bhd
      4 680769-P M&M Consildated Resources Sdn Bhd
      5 275505-K Khazanah Nasional Berhad
      6 152446-W Yayasan Wilayah Persekutuan
      7 37113-P Yayasan Pelaburan Bumiputera
      8 32700-K Maharizan Sdn Bhd
      9 870606-M Flyjet Sdn Bhd
      10 878777-U Menamah Agrojaya Sdn Bhd
      10 780488-W Cipta Selaras Sdn Bhd
      12 907441-D Dairei Asia Sdn Bhd
      13 870606-M Flyjet Sdn Bhd
      14 32700-K Maharizan Sdn Bhd
      15 780488-W Cipta Selaras Sdn Bhd
      16 244225-V Golden Horse Palace Berhad
      17 878777-U Menamah Agrojaya Sdn Bhd
      18 680769-P M&M Consildated Resources Sdn Bhd
      19 888623-H Euroala Industries Sdn Bhd

      Delete
    4. Ni copy paste mana 4 saksi..

      Delete
    5. Kena tanya lobai hadi mereng

      Delete
    6. Anon 04:45, Jika kamu benar benar ada niat nak fitnah TDM, kamu belajar dulu busines dan syarikat BERHAD di BSKL.
      Jsngan jadi pembawa virus yg kamu tak tahu.
      Barangkali kamu ini org PAS, kerana golongan ini lah yg kuat menabur fitnah kpd TDM.
      Sewaktu dulu, apa apa saja yg ada nama marina, semua difitnah oleh pas, konon hakmilik marina mahathir.
      Pak turut dikampung tak faham marina dari perkataan marine.
      Itu lah sebahagian dosa yg pis tanggung.
      Public listed companies, jika kamu ada duit, kamu pun boleh beli saham, apa yg kamu nak fitnahnya?
      Jangan cari dosa kering.

      Delete
    7. Anon 4:45 . Bolih tak kategorikan awak ni sebagai pengikut blog PakDin.my yang membabi buta ?

      Hanya dari 19 syarikat yang tertera ;
      Nombor 3 dan 19 adalah sama ,
      Nombor 4 dan 18 adalah sama .
      Nombor 9 dan 13 adalah sama .
      Nombor 8 dan 14 adalah sama .
      Nombor 10 dan 17 adalah sama .
      Nombor 11 dan 15 adalah sama .

      Dua yayasan yang tertera besar kemungkinan bukan entity perniagaan dalam erti sebenar . Yayasan atau " Foundation " tidak menjana pendapatan kerana lebih kepada kerja mengurus ... samalah saperti " Open Society Foundation " tajaan Soros yang dok pak pak menteri Najib kecoh sangat tu !

      Yang saya rasa paling pelik dan mushkil adalah Khazanah Nasional Berhad milik Kementerian Kewangan ... bila masa dia menjadi milik Mahathir ?

      Kalau nak kelentong pun janganlah di blog ini ... pergilah kat Felda ke atau kat kampong yang ulu ulu sikit .


      Delete
    8. Ini cara bodoh & banggang untuk memfitnah & menjatuhkan Tun M,, ingat rakyat sekarang bodoh ke??

      Delete
  7. Biasa nya saya tidak suka dengan mengelar orang tetapi yg sekor ni saya sudah tak boleh tahan lagi. Memang sepatut nya di beri gelaran tersebut. Dia jadi macam mungkin the company that he is keeping dan mungkin pemakanan dari hasil haram kot. Banyak dah kita dapat lihat permakan yang dok telan dedak tak di tanggung halal ni otak depa rosak.

    Bahaya sungguh dedak ni. Even yg bergelar ulama pun dah merapu. Ianya menghitamkan hati dan merosakan otak. Takut selepas PRU ni banyak akan gila sebab ketagihan dedak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan dedak najib yang digaul dengan air kencing hadi

      Delete
  8. minta maaf dgn pertanyaan saya ini. siapa anak2 ungku Aziz ni?

    sedih !!! drpd d gelar 'towering malay', dia dah menjadi 'tukang karut' yg semua tak kena.

    kalau lah saya anak dia, sukar utk berasa megah - serupa lah rakyat Malaysia yg berada d luar Negara. jika bolih d elakan, banyak yg tidak rela d kenal pasti sebagai rakyat Malaysia.

    kita lihat saja apa akan jadi kpd species mcm ini apabila kerajaan baru d bentuk kelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your 3rd Para...damn right! All my kids are born & bred & grew up di luar negara....,

      - features kemelayuan

      - bertutur cakap bahasa tidak slang walau tertinggal vocab sebab memang tak belajar pun kecuali sekeluarga berbahasa melayu dirumah

      - bila speaking, you won't be able to tell that its anak-melayu sounds so native-english

      - all of them got through universities (including myself) at own merits (along the way getting deserved scholarships)

      - bila ditanya their first 20 years mereka akan kata dari Malaysia...walau kami ibubapa tidak langsung induced their thinking

      - last 2 years....no more from MALAYSIA, but we sensed orang tabligh yang datang atau berjumpa pun ada 'BERKIAS' errr dari Indonesia? We knew they're just hoping not to hurt our feelings, perhaps! And, we just nodded without saying, even the tabligh-jamaah are aware of the situation in Malaysia knowing the TRANSFOMASI pembawakan si LANUN-BUGIS from Tun M's era to Current seem we're going astern...

      And that, our family here in North America can concurr.

      But, the existing line of leadership are so CORRUPT-BANKRUPT in every other ways they seem not to care if the whole country burns!

      When that happens, the devastation will make it hard for Malaysia to crawl out from its sad situation....

      MLN

      Delete
  9. This old man earlier had an issue with the tv3 chairman..that TV station rating going down hill when his old face appeared on that TV station. His must shown his gratitude to bijan for reappointing him to sprm advisory board by creating and fabricating stories... Show us 4 witnesses than we will believed you or hold your peace...

    ReplyDelete
  10. Tunku cari dedak.

    Memang sah allignment dah tak centre sebab makan dedak.

    Cerita awal dia konon Tun M dan LKS berpakat dan buat tawar-menawar tu pun dah serupa kartun.

    Dia yang reka cerita tapi kemudian minta orang sumpahkan perkara lain pulak.

    Berapa kali punya konar daaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gila punya tungku!!! Byk dapat duit ker
      Nak cakap melayu pun tak reti bikin malu saja

      Delete
    2. Kepada john doe,

      Dia bukan konar lagi dah

      Ni dah tahap drift dah ni

      Tapi biasala 'org tua baru nak up'

      Dah tayar empat2 naik ke atas Kereta tlentang dlm parit mcm kura2 tbalik pun dia kata dia terror lagi sudahnya jadi bahan gelak budak2 je

      Dia sebenarnya susah hati

      Jasa xada nama pun tak dikenang

      Nak kerja dah xlarat

      Maka menyalak je la dia dapatla dedak segenggam dua

      Delete
  11. Sekarang Mukhriz pula yang mesti tunjuk samada beliau ada telur, dengan mengambil tindakan undang-undang terhadap orang tua tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org ada telur akan saman...yg telur dah kendur tak akan saman

      Delete
    2. Macam najib ke?

      Delete
    3. BijaN punya kendur, Hardy punya kecut....menunggu selasa bahagia

      Delete
  12. Saman jgn tak saman...jgn kasi muka sama org tua ni...

    ReplyDelete
  13. Orang tua ni bak kata pak hussein(blog Steadyaku),is SHIT and nothing but SHIT lebih kurang SIAL lah maknanya.


    ReplyDelete
  14. Tunku Aziz ini contoh satu org tua yg tak tahu dosa dan pahala.
    Satu level Raja Petra.
    Dia sanggup 'menyalak' bila tuannya suruh menyalak janji beri upah. Manusia jenis hidup untuk makan tidak faham sangat syurga neraka.
    Bagi mereka dapat syurga dunia bila banyak wang ringgit. Neraka dunia kpd sesiapa yg hidup miskin. Soal alam ghaib itu tak pasti.
    Ramai orang menyampah bila melihat mukanya sejak dulu lagi.
    Mungkin ada sesuatu yg tak kena dgn dirinya. Sama juga dgn badak air betina, yg disumpah oleh ramai rakyat, agaknya mereka dari satu mazhab yg sama?

    ReplyDelete
  15. Tak usah dilayan orang tua ni...takde jasa apa pun pada Malaysia....merapu memang champion....harap Mufti Perak dapat bagi nasihat!!

    ReplyDelete
  16. mulot sebut laen ,palakhotak ingat laen hati hanya dia yg tau.sebijik mcm dap.
    bila masok amno teruih jadi haramjadah.
    masa dlm dap pun dok ampu dan sondoi.
    bila masok amno lagi power dia punya ampu dan sondoi wa ckp lu.power giler.
    mlayu asik kena sondoi sampe menjadi bangsat.. sampe mampuih ..selagi blom mampuih amno akn menyondol teruih-terusan.



    ReplyDelete
  17. Kepala timun punya org,apa salahnya kalau ada niat nak jadi pm ? Dari sekolah kita ditanya apa cita-cita bila besar,bangang,apa lah punya melayu..

    ReplyDelete
  18. kita mengharapkan Raja yg baru in berani membebaskan anwar menangkap najib serta semua kuncu kuncu saperti mana yg berlaku diturki

    ReplyDelete
  19. Aziz mmg celaka. Rupa pun bukan mcm melayu....tak mustahil kalau gua jumpa,mmg gua balun kaw2. Tu janji gua!
    Dasar anjing gila menyalak tak tentu pasal.
    Contoh pengkhianat negara.

    ReplyDelete
  20. Ni lah melayu murtad tak reti cakap melayu tapi nak cerita tentang melayu jalan dah...

    ReplyDelete
  21. Hampa ni tak da lain ka.
    Mengutuk, mencarut.
    Macam ni ka perangai hampa.
    Dia tu Tan Seri yg banyak berjasa.
    Seorang pemimpin yg tegas dan Penasihat Badan Pencegah Rasuah.
    Pemimpin adalah ciri2 nabi.
    Hampa kutuk dia makna hampa kutuk nabi.
    Awat bengong melantun hampa2 ni.
    Fuck lu all laaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah satu ciri2 seorang pemimpin perlu berundur , apabila orang ramai selalu menyumpah dan mengutuknya. Paham2 sajalah ye...

      Agaknya kalau Tunku Aziz baca komen2 di sini, harap2 dia sedar tentang dirinya dan berapa peratus tinggal maruah dirinya...

      Delete
    2. 23 : 21
      Ko ni blajor nak mana ?
      Siapa dia yang ko nak sama kan dengan nabi ?

      Ko anggap dia nabi - cer ko selawat atas nama dia

      Bodoh biol bangang
      #$@/&€%÷£¥€₩

      Delete
    3. 2321 yg bahalul ni cuba samakan lanun lahanat mcm nabi. Jamil yg seekor lg tu lagi teruk mendakwa, hanya Najib dan Allah tahu nila tarikh undi. Mana Hardy, mana Harusinin,Wardy apa tu. Puak UMnuBend ni patut ditamatkan kontrak Tadbir, sbb dh 60 tahun gsgal. Rakyat suruh Takdbur sj, yg mengada2 nk Perintah siapa bos ni? Sispa wakil, siapa tuan? Lupa?UMNUBend...You are Fired!!!

      Delete
    4. Kalau dah makan dedak najib yang digaul dengan air kencing hadi...
      Akan jadilah pengikut bebal...

      Delete
  22. Adalah perkara biasa orang macam ini, akan buat apa saja untuk menjaga periok nasi. Siapa sangka daripada orang kuat DAP, sekarang dapat jadi pengerusi penasihat sprm. Orang lama umno pun tak boleh dapat kuasa dan status ini.
    Jadi tak hairan kalau orang tua yang separuh nyanyuk ni melalak sangkan demi kedudukannya. Orang macam ini memang jadi satu aset bagi umno.. kalau dia betul, umno akan bersorak tapi kalau salah, Umno akan lepas tangan..
    Dalam ertikata yang mudah difahami, dia ni adalah satu daripada banyaknya sampah masyarakat melayu masakini..

    ReplyDelete
  23. Si Aziz orang tua terkutuk ni saja buat isu untuk cari makan,,,semamang duit masuk dah kurang lah tu,,,,napsu kuat tapi hasil mashukkk dah kurang,,,,tu yang meroyan tak tentu pasal buat fitnah, tambah pendapatan utk layan napsu serakah yg sentiasa memuncak

    ReplyDelete
  24. Betul pepatah arwah p.ramlee dlm nasib labulabi.. "tua kutuk x sedar diri...".. dasar tungkul ajis.
    Sokong dr. maza jadi PM....

    ReplyDelete
  25. Tg Ajit ole chap, you do know what spills out, everytime you open that rear end looking crumpled hole in that ole wrinkled face of yours? You do realise that dont you, old chap. Cheerio

    ReplyDelete
  26. Mana Harussani? Kenapa tak nasihatkan Tunku yang macam mabuk ketum ini berhenti merapu dan mengisi hari tuanya dengan beribadat? Kesian la sikit kat muka dia yang langsung tak ada nur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini mufti haramjadah

      Delete
  27. Kalau Mukhriz ada cita2 nak jadi Perdana Menteri pun apa salahnya,aku rasa semua menteri2 dalam kabinet Najib tu pun kalau boleh nak jadi Perdana Menteri....kalau ditakdirkan Mukhriz jadi Perdana Menteri dalam masa terdekat ni Alhamdulillah.......kerana itulah do'a setiap rakyat yang menyokong DS Mukhriz selama ini,kita memerlukan seorang yang jujur seperti beliau untuk menjadi pemimpin kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toksahkan menteri kabinet

      Jamal tongkol tu pun ada hati nak jadi pm

      Bodoh punya tungku

      Delete
  28. Ada tiga manusia baral berkeliaran ketika ini :

    Ungku Aziz Ungku Ibrahim

    Tan seri Solaimalai Nallakarupan

    Datok Paul Low Seng Kuan .

    Apa saja yang keluar dari mulut ketiga tiga manusia ni semua tak bolih pakai . Semuanya pemakan dedak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sdra Diny,

      Macam mana pula 3 mufti politik harussaini, rahman dan shukri......?????

      Agamawan akhir zaman......

      Delete
  29. Isunya simple

    1. A senile cum bastard
    2. Paid by najib to create illusions
    3. That to confirm the spin that TDM wants mukhriz as PM
    4. That this spin will halt support for TDM
    5. That in actuality, this bastard has no proof
    6. That when challenged by mukhriz, he cowed and try to find way out
    7. That the only way is to use reverse attack by asking mukhriz to come out with SD and also for LKS to do the same
    8. That the bastard knows he is on losing end and credibility gone
    9. That the bastard is buying time
    10. That to teach this bastard a lesson, mukhriz should issue a letter of demand followed by a defamation suit.

    My hunch says this bastard will go down on his knees....eaiting to be beheaded.

    ReplyDelete
  30. Tunku aziz ni ditaja oleh habibur rahman kadir shah. Habibur rahman ni penasihat media najib. Fund terlalu byk. Tubuh blog spt captain M. Kononnya bongkar penyelewengan pembangkang & bekas ahli umno. Penaja yg sama utk ramesh rao dan azwanddin hamzah (JMM). Ingat tunku aziz buat kenyataan free ke? Semua disuruh dan dibayar. Dibacking pula oleh raja petra. Modus operandi : tuduh melalu, bila orang nak saman, dia suruh yg kena tuduh kemuka bukti mereka tak bersalah. Tak ke gila namanya..sbg contoh kes raja petra bila musa hasan buat report polis berkaitan tuduhan terlibat kongsi gelap, raja petra suruh musa hasan bersihkan diri sendiri. Atas alasan masa anwar kena tuduh kes liwat 2, mahkamah jatuh hukum bersalah sebab anwar tak dapat buktikan dirinya tiada kaitan. Mamak habibur rahman ni berpengaruh skrg. Dia cakap apa pun najib ikut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa dia akan sampai bila buku bertemu ruas..yg benar akan mengatasi yg bathil...sepandai2 tumpai melompat..akhirnya akan tersembam ke tanah juo..lobai2 oh lobai. Pala utoh..

      Delete
    2. Kalau dah kemaruk dedak jebon dan smah ketot yang digaul dengan air kencing lobai hadi....
      Maka jadilah menteri kabonat.
      Maka jadilah pengikut taksub bebal.

      Delete
    3. Ya fund banyak tapi sel otak sudah tak banyak. Dia lupa ada mamak lagi power otak bergeliga di sebelah satu lagi. Mamak ni pandai "fishing".

      Delete
  31. apahal yang tunku aziz ni dok buat kalut siapa nak jadi pm kat malaysia ni...sape saja yg layak boleh je jadi asal melayu islam...bab korup atau tak,baik atau tak, bakal pm ni...kita pakat pakat tengoklah bila dorang ni naik jadi pm...OTK (org tua keparat) ni...sebenarnya dah buang tabiat...dia silap nak masuk campur urusan negara malaysia ni....ini bukan negara dia...entah pendatang mana pun tak tau asal usul...dapat ic pun mungkin beli...sbb tak ada satu pun kriteria yang ada pada dia melambangkan org melayu...cakap melayu pun tak fasih...jgn kita layan sangat OTK ni...dulupun dia kondem juga kerajaan...sekarang ni lps keluar dari dap ...dia terpaksa bodek kerajaan sbb takut bila dia mati tak ada org usung mayat dia....itu yg dia terpaksa bodek kerajaan tu....bila hati dah hitam...hijab dah ALLAH tutup...jadi mcm wau putus tali lah...

    ReplyDelete
  32. apahal yang tunku aziz ni dok buat kalut siapa nak jadi pm kat malaysia ni...sape saja yg layak boleh je jadi asal melayu islam...bab korup atau tak,baik atau tak, bakal pm ni...kita pakat pakat tengoklah bila dorang ni naik jadi pm...OTK (org tua keparat) ni...sebenarnya dah buang tabiat...dia silap nak masuk campur urusan negara malaysia ni....ini bukan negara dia...entah pendatang mana pun tak tau asal usul...dapat ic pun mungkin beli...sbb tak ada satu pun kriteria yang ada pada dia melambangkan org melayu...cakap melayu pun tak fasih...jgn kita layan sangat OTK ni...dulupun dia kondem juga kerajaan...sekarang ni lps keluar dari dap ...dia terpaksa bodek kerajaan sbb takut bila dia mati tak ada org usung mayat dia....itu yg dia terpaksa bodek kerajaan tu....bila hati dah hitam...hijab dah ALLAH tutup...jadi mcm wau putus tali lah...

    ReplyDelete
  33. Nak jadi bangang atau bahalol tak ada hal. Tapi jangan pulak sampai jadi tua kutuk !!

    ReplyDelete
  34. Jadilah pemakan dedak jebon/smah ketot.
    Jadilah peminum air kencing lobai hadi.
    Akhirnya jadi menteri kabonat.
    Akhirnya jadi pentaksub lobai sewel.

    ReplyDelete
  35. Amin..insyallah..allah makbulkan doa rakyat malaysia..bongkar salahlaku dan seleweng duit rakyat oleh najib umno bn...amin

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...